Bærekraft hos Fisherman's FriendTeamet hos Fisherman's Friend har i en god stund sett aktivt på måter og midler for å forbedre prosesseffektiviteten, redusere avfall og energiforbruk og eliminere unødvendige emballasjematerialer, ettersom vi, som mange ansvarlige selskaper, ønsker å redusere effekten vi har på miljøet. Vi har også flere prosjekter på gang som undersøker mer miljøvennlige emballasjematerialer. Men siden vi også er overbevist om vår plikt til å ta vare på kundene våre og sikre kvaliteten og effekten av Fisherman's Friend-produkter, må vi først utføre stabilitetsstudier for å sikre at nye materialer og / eller prosesser ikke forringer kvaliteten på det ferdige produktet. Positive skritt er imidlertid i gang, og vi forventer å introdusere mer miljøvennlige pakker innen kort tid. Vi håper du vil fortsette å glede deg over dine Fisherman's Friends og dele reisen med oss.

Materialer

Fisherman’s Friend er forpliktet til å bruke bærekraftige råvarer. I 2019 lanserte vi pastiller med sjokoladesmak med kakaopulver som er hentet fra gårder som deltar i bærekraftig kakaopraksis.

Transport

Å redusere karbonavtrykket vårt er viktig for oss her på Fisherman’s Friend. Når det er mulig, vil vi alltid skaffe materialer fra Storbritannia først, akkurat som vi gjør med sukker til våre sukkerpastiller.

Reduksjon av plast

Vår ambisjon er å forbedre bærekraften til emballasjen vår. Derfor erstattet vi i 2020 17 tonn ikke-resirkulerbar emballasje med bærekraftig papp.
For å komme videre, samme år introduserte vi også en resirkulerbar innpakning for våre forbrukspakker med flow wrap. Disse rulles for tiden ut i Europa. Vi bruker vårt merke for å oppmuntre til gjenvinning der vi kan.

Papp

Alt pappmateriale som brukes hos Fisherman's Friend er 100% resirkulerbart og FSC-sertifisert som fremmer miljømessig hensiktsmessig, samfunnsnyttig og økonomisk levedyktig forvaltning av verdens skoger. 16,5 millioner stykker med papp ble hentet fra FSC-sertifiserte leverandører i 2020.

MATSIKKERHET

Hos Fisherman's Friend overholder vi matsikkerhets- og kvalitetsstandarder kontinuerlig.

VANN

Fisherman’s Friend er forpliktet til å investere i nye prosesser og se på måter å redusere og gjenbruke vannet vårt. Vi fortsetter å gjøre forsøk for å optimalisere rengjøringsprosessene. Vii renser også maskinene våre uten vann der det er mulig. Siden 2013 har vi foretatt en 70% reduksjon i våtrengjøring ved bruk av renseri. Vi har også investert mye i en Air Wash-løsning som gjør at maskinene våre kan vaskes i luften i stedet for å bli våtvaskede, og dermed redusere vannforbruket.

ENERGI

Fisherman’s Friend er forpliktet til energireduksjon. I 2017 utførte vi utskiftninger på luftkompressorene og katalysatoromformerne for å redusere bortkastet energi. Ethvert nytt maskineri vi introduserer vil alltid være designet for å bruke mindre energi enn utstyret det erstatter. Anlegget vårt sparer også energi ved å bruke LED-erstatningspærer og bevegelsessensorer over hele fabrikken.

EMBALLASJE

Her hos Fisherman's Friend optimaliserer vi kontinuerlig emballasjeformatene våre for å redusere emballasjematerialet, samtidig som vi minimerer matsvinn (introduksjonen av zip lock tilførte 1 ekstra år til holdbarheten.)

Fortsetter å forenkle materialvalg og emballasjeformat, samt bruke innovative emballasjematerialer for å lette resirkulering.

Bruk av mindre emballasje gir en økonomisk og miljømessig fordel, noe som sparer på transport- og avhendingskostnader. Foreløpig har vi flere programmer som bidrar til emballasjeoptimalisering og eliminering.

SAMFUNNS- OG SOSIALT ANSVAR

Vi er forpliktet til å sikre at virksomheten vår drives i samsvar med etiske, profesjonelle og juridiske standarder og overholder alle lovene som regulerer disse. Alle grupper og enkeltpersoner som vi har forretningsforhold med vil bli behandlet på en rettferdig, åpen og respektfull måte.
Tilbakemelding og ytelse vil bli aktivt søkt og kundekommentarer analysert, respondert på og der det er hensiktsmessig, handlet utifra.

MENNESKERETTIGHETER

Respekt for menneskerettigheter er grunnleggende for bærekraften til Lofthouse of Fleetwood Limited. I vårt selskap og på tvers av våre systemer er vi forpliktet til å sikre at mennesker blir behandlet med verdighet og respekt.
Fisherman’s Friend er forpliktet til å samarbeide med og oppmuntre leverandørene våre til å opprettholde prinsippene i denne policyen og til å vedta lignende policyer i deres virksomhet.
Vi er også forpliktet til å skape økonomiske muligheter og fremme velvilje i samfunnene vi opererer i gjennom lokalt relevante tiltak.

BÆREKRAFTIGE INGREDIENSER

Alle pastiller med sjokoladesmak inneholder kun bærekraftig kakaopulver.
Sukkeret som brukes i pastiller er 100% hentet fra Storbritannia. Der det er mulig, vil vi først handle fra Storbritannia, og dermed redusere karbonavtrykket.
Magnesiumstearatet i sukkerfrie pastiller er produsert av ansvarlig palmeolje. Ingen dyrebaserte kilder brukes.
- Alle Fisherman's Friend pastiller er i samsvar med Halal og Kosher.
- GMO fri
- Bare naturlige farger brukes
- Alle produktene er glutenfrie
- Alle Fisherman's Friend-pastiller er veganvennlige.